Werkgroepen

Er bestaan werkgroepen voor de specifieke onderwerpen en er is een daggroep. De deelnemers bespreken met elkaar welke onderwerpen zij graag aan bod zien komen tijdens de diverse bijeenkomsten. De planning wordt opgenomen op de Activiteitenlijst van de Fotoclub. Er worden regelmatig uitstapjes/fieldtrips georganiseerd. Per trip spreken we vooraf een leerdoel met elkaar af, bijvoorbeeld aan welke techniek we bijzondere aandacht willen besteden tijdens het fotograferen.
Het resultaat van de werkgroepen wordt, behalve binnen de werkgroepen zelf, regelmatig gedeeld met de andere leden op de Algemene Clubavonden.
  • Architectuur fotografie:
    Niet alleen abstracte vormen en een mooi lijnenspel, maar ook historische panden en kerken vol prachtige details, gebouwen, straatmeubilair en stadsfotografie krijgen aandacht. Compositie, perspectief en belichting zijn elementen waarmee je in feite portretten maakt van gebouwen, waarbij je het karakter in een bredere context plaatst met zijn wisselwerking op de daarin levende mens.
  • Natuur- en Landschap fotografie:
    De een richt zich op een landschap, de ander op planten en dieren. Iedereen is vrij om in het natuurgebied zijn eigen onderwerpen te fotograferen. Belangrijkste factor bij landschapsfotografie is het licht. Als het juiste licht ontbreekt, krijg je niet de topfoto waar je naar op zoek bent. Je moet vaker geduld hebben en wachten tot de omstandigheden precies goed zijn.
  • Mensen fotografie:
    Denk hierbij specifiek aan portret- en modelfotografie, in een studio-omgeving of op locatie, vaak op bijzondere plekken. Je maakt geënsceneerde beelden met behulp van natuurlijk licht of een professionele flitsinstallatie, waarbij diverse ruimtes in ons wijkcentrum kunnen fungeren als studio. Zelfbedachte onderwerpen worden in scène gezet en vastgelegd, waarbij allerlei beschikbare technieken gebruikt kunnen worden om de juiste sfeer en belichting te creëren.
  • Macro- en Stilleven fotografie:
    Hier gaat het om het dichtbij fotograferen van bloemen, planten, insecten, producten en details van objecten en/of mensen en dieren. Meestal binnen, soms buiten. Aan de hand van de gekozen onderwerpen wordt bepaald wat je nodig hebt en wordt bekeken met welke techniek, vanuit welk standpunt, met welke belichting en overige hulpmiddelen je het beste resultaat verwacht te behalen. Vervolgens kan het experimenteren beginnen.
  • Documentaire- en Straat fotografie:
    Centraal staan hier straatmeubilair, stadsfotografie, met haar wisselwerking op de daarin levende mens. Observatie en timing zijn belangrijk. Je leert kijken naar je omgeving en op het juiste moment “toeslaan”. Fracties van seconden zijn bepalend voor de uitdrukking of dat unieke moment.
  • Dagwerkgroep:
    Zoals de naam het al zegt, dit is een groep die meestal door de week en overdag op stap gaat om met elkaar foto’s te maken. Meestal één-, soms tweemaal per maand. Deze groep fotografeert heel afwisselend en divers. Zowel natuur-, macro-, portret-, architectuur- straatfotografie enz. komen aan bod. Na drie uitstapjes worden ook de foto’s besproken van elkaar, wat als erg leerzaam wordt ondervonden. De groep bestaat uit leden van gemiddelde leeftijd met zilver in het haar en die graag uitstapjes maken. Om die reden is deze groep "de zilveruitjes" gedoopt.

Heb jij interesse, dan kun je een keer meegaan om te kijken of je je wilt aansluiten. Je bent van harte welkom.